Moderne thuishulp, oftewel domotica
De tijden dat de dappere Marysia uit de film "Wanted, Wanted" vocht met alledaagse huishoudelijke taken met behulp van verschillende apparaten die ze bediende met meer of...
Meer »Het deel van de blog van vandaag is gewijd aan een andere stijl die in 2019 in het interieurontwerp zal verschijnen: art deco. Dit is een stijl die het tegenovergestelde is van de Scandinavische stijl die al enkele jaren zo in de mode is. Er is niets minimalistisch aan. Hij viert binnenkort zijn 100ste verjaardag; mode is vaak de cirkel rond en komt terug, maar dit geldt alleen voor uitzonderlijke dingen. Gekenmerkt door iets unieks, dat we terugzien na een lange afwezigheid en dat, ondanks het verstrijken van jaren, het vermogen heeft om in het interieur te passen, waarbij traditie wordt gecombineerd met moderniteit.
De art deco-stijl was de eerste in de geschiedenis die de wereld rondging; Aziatische landen, Europa, de Verenigde Staten - overal waren art deco-elementen te zien. De oorsprong moet gezocht worden in de jaren 20 en wordt vaak de stijl van de jaren 30 genoemd. Het gekke interbellum dus, een tijd die de verbeelding prikkelt. Elegantie, vaak glamour, mooie materialen, revues, onvergetelijke muziek - de jaren 1920 en 1930 hebben iets dat niet vergeten kan worden en dat nu ook terugkomt in de interieurinrichting.
Om te beginnen moet worden opgemerkt dat art deco eerder gereserveerd is voor grotere ruimtes; gerenoveerde huurkazernes met hoge kamers, appartementsgebouwen met grote appartementen, huizen. Het is een stijl die een oppervlak nodig heeft dat niet zal domineren.
In de bedoeling van de ontwerpers was deze stijl om een nieuwe vorm van de klassiekers te creëren, het moest een weerspiegeling zijn van de naoorlogse economische vooruitgang. De schoonheid van gebruiksvoorwerpen domineerde niet langer hun functionaliteit, maar begon ze aan te vullen. Art deco is niets anders dan toegepaste kunst, een geordende vorm die zich vooral kenmerkt door hoge kwaliteit. Elegantie, orde, verfijnde details, natuurlijke materialen (zoals hout), glas, kristal, steen - woorden die steeds terugkomen bij het beschrijven van de stijl.
Art deco kenmerkt zich door egale en ingetogen kleuren: wit, grijs, beige en zwart. Hedendaagse art deco is vaak een combinatie van lichte kleuren met donkere accessoires en meubels. Het meubel zelf is enorm, maar dankzij zijn evenredigheid en geometrische vorm wekt het niet de indruk "zwaar" te zijn. Geometrische vormen worden hier gevarieerd - rechthoekig en rond. We hebben vormen met scherpe en afgeschuinde randen, maar ook tal van afgeronde vormen. gebogen bladen of bureaus, hoewel scherpe vormen vaker gereserveerd zijn voor dit soort meubels, terwijl rondingen domineren in banken, banken, fauteuils - hun gestroomlijnde vormen, afgeronde hoofdsteunen en rugleuningen zijn kenmerkend.
In art deco mogen meubeloppervlakken niet worden vergeten, waarvan de belangrijkste versiering decoratief fineer is, en ze zijn vaak gelakt of geëmailleerd tot een hoogglans. Soms zijn er toevoegingen in de vorm van vergulding, lak of parelmoer. Vrijetijdsmeubels daarentegen zijn gestoffeerd met een gladde stof of gedecoreerd met een eenvoudig, geometrisch patroon; leer wordt ook gebruikt in de bekleding.
De Art Deco stijl betekent ook aandacht voor detail in de interieurafwerking. De vloeren zijn van hout en de vloeren (keuken, badkamer) zijn versierd met zwarte en witte tegels. Deurklinken, lampen, kroonluchters – alles moet bij elkaar passen. Antiekmarkten en antiekwinkels zullen hier zeker het rijk van de accessoires zijn.
De tijden dat de dappere Marysia uit de film "Wanted, Wanted" vocht met alledaagse huishoudelijke taken met behulp van verschillende apparaten die ze bediende met meer of...
Meer »Voordelen van sectionaaldeuren De meningen van klanten en de zorg voor hun veiligheid veranderen de producten ten goede. Hierdoor is de constructie...
Meer »Sectionale garagedeuren zijn momenteel de meest populaire oplossing bij het bouwen of renoveren van een huis - bijna 80% van de mensen kiest ervoor. Ongetwijfeld is dit...
Meer »
Openingstijden:
9:00 - 16:00
E-mail adres: sklep@knall.pl